Adc nasıl oynanır?

İlk ve en önemli maddemiz: FARM YAPMAK (Minyon kesmek)! ADC’ nin oyunu taşıyabilmesi için hayati önem taşıyan minyon farmı yapma, her ADC’ nin farz olarak yapması gerekenler arasında. Farm yapın, doğru eşyalar çıkın ve oyunu taşıyın. Unutmayın ki bu oyundaki en temel altın kasma biçimi farm yapmaktır. Ne kadar farmınız varsa o kadar iyisiniz demektir.

Koridor safhasındayken minyonlara son vuruş yapmak son derece önemli. Buna bir şekilde alışmanız gerekiyor. Boş zamanlarınızda özel oyun açıp bol bol pratik yapmanızı öneririz. Hiç eşyanız yokken minyon kesmek ne kadar zor olsa da kaçırdığınız her minyon için küfretseniz haklısınız. Supportunuzla Duo girdiyseniz ya da bir şekilde sesli iletişim kurabiliyorsanız (Skype, TS) belirli aralıklarla supportunuza karşı tarafın ne kadar farm yaptığını sorun. Bunu supportunuza sorma nedeniniz, sizin tamamiyle minyon kesmeye odaklanmanız gerektiğidir. Maçın başında olabildiğince minyon kesin. Harita kontrolü ve diğer analiz gerektiren şeyler supportunuzun görevidir. Unutmayın farm kontrolü sizde, harita kontrolü supportunuzdadır. Bu yüzden supportunuz size bir talimat veriyorsa onu dinleyin. Ve şu da önemli bir dipnot olsun. 15 minyon bir kill demektir. O yüzden kill almaya çok da kafa takmayın. İsterseniz hiç killiniz olmasın, farmınız iyiyse sıkıntı yok demektir. Profesyonel arenada 20 dakikada en az 150 farm yapılır. Bunu da aklınızdan çıkartmayın. Bu sayı çoğunlukla aşılıyor fakat sizin ilk hedefiniz bu olmalı.

Koridorunuzu çok fazla ittirmeyin. Çok fazla önde durursanız, ormancılar için iştah açıcı bir yem olursunuz. Minyon dalgalarının kontrolünü iyi ayarlamanız gerekiyor. Çok öndeyseniz sadece son vuruşları yaparak koridoru sıfırlayabilirsiniz. Ve mümkün olduğunca rakip taraftaki çalıda totem bulundurun ki rakip ittirdiğinde, solo tarafından ani bir ışınlanma ile 3′ e 2 pozisyondan kill ya da killer alın.

Eşya seçimleri olarak ADC’ lerin tipik eşya seçimleri vardır. Gerek A.M.K Kılıcı olsun, gerek Coşku olsun… Belli bir zamanla hasarınızı ve saldırı hızınızı arttırdıktan sonra oyunun gidişatına göre eşya seçmelisiniz. Karşı tarafta çok fazla tank var ise 4. veya 5. eşya olarak Zırh Delme eşyaları tercih etmelisiniz. Tamam, hasarınız ve saldırı hızınız yüksek ama karşısı da bir o kadar tanklaştığı için buna ihtiyaç duyarsınız. Karşıda size odaklanan suikastçi ya da suikastçiler var ise Cıva Yatağan tarzında bir eşya gayet mantıklı bir seçim olacaktır. Bu sayede kitle kontrol etkilerinden kurtulabilir daha uzun süre hayatta kalabilirsiniz. Oyunun son safhalarında Koruyucu Melek çıkmak da saçma değil, hatta çok mantıklı olabilir. Zira bir takım savaşında fazlaca hasar verip öldükten sonra da tekrar dirilip hasar vermeye devam etmek takım savaşını kazandıracak bir etmendir. Ancak şunu da unutmayın. Koruyucu Melek’ in bekleme süresi 5 dakikadır. Yani bir takım savaşında aktif hale geldikten sonra hemen bir takım savaşı daha olursa hiçbir işe yaramayacaktır. Bu nedenle aktif olduktan sonraki zamanı iyi analiz etmelisiniz. Hemen bir takım savaşı olabilir mi ya da ani bir şekilde yakalanabilir miyim? Bunu analiz ettikten sonra Koruyucu Melek’ i satabilir, yerine hasarınızı arttıracak başka bir eşya seçebilirsiniz.

Pozisyon alın ki takım savaşlarında daha çok hasar verebilin. ADC ne kadar hayattaysa rakibe verilen hasar o denli artar. Bunun için supportunuzdan ya da takımınızın tanklarından medet ummayın. Siz pozisyon alabilirseniz zaten takım arkadaşlarınızın sizi korumasına gerek kalmayacaktır. Bu konu çabucak halledilebilecek bir konu değil. Zaten pozisyon alabilen bir ADC her şekilde takıma maçı kazandırır. Bunu sürekli olarak çalışmanız gerekiyor. Her maç durduğunuz yere dikkat edin, tehlikeleri düşünün, pozisyonunuzu alıp hasarınızı verin ve maçı takıma kazandırın.

Bir Cevap Yazın