Etiket arşivi: NA lcs

Lol Ligler Takımlar Ve Puan Sistemleri

League of legends Dünya’ da en çok sevilen moba oyunlardan bir tanesi. Özellikle espor konusunda ilklere imza atan ve esporun gelişmesine destek çıkan Riot games tarafından piyasaya sürülen ve kısa sürede milyonlarca indirme işlemi uygulanan oyun için esporun öncülerinden olduğunu söylesek yanlış olmaz.

League of legends da ilk açılan sunucu, Kuzey Amerika sunucusudur. NA olarakta ifade edilen sunucunun ligine, NA Lcs ismi verilmiştir ki Türkçesi, Kuzey Amerika Şampiyonluk Serisi anlamına gelir. Na Lcs ve Dünya çapında taraflı tarafsız herkezin mutlak sevgisini kazanmış, Team Solo Mid ekibi de bu ligde mücadele eder.
Kuzey Amerika Lcs liginde 2017 yılında mücadele eden takımlar ;
Team Solo Mid (TSM)
Cloud9 (C9)
Flyquest (FLY)
Phoenix1 (P1)
Counter Logic Gaming (CLG)
Echo Fox (FOX)
Immortals (IMT)
Team Dignitas (DIG)
Team Envy (NV)
Team Liquid (TL)
Kuzey Amerika liginde maçlar üç maç üstünden ikisini alan kazanır şeklindedir. Puanlama sistemi galibiyet ve mağlubiyet üstüne kurulu olan ligde eğer iki takım beraberlik yaşarsa, oynadıkları maçlarda kimin üstün geldiğine bakılır.

League of legends ikinci sunucusunu Avrupalı oyuncuları için açtı. Eu West olarak geçen sunucunun Türkçe ismi Batı Avrupa sunucusudur. Avrupa sunucusunun ligine, EU Lcs ismi verilmiştir. Avrupa Ligi Şampiyonluk Serisi olarak çevirebileceğimiz sunucuda pek çok takım mücadele etmekte ve A ve B grubu olarak beşerlik iki grupta mücadeleler devam etmektedir. A ve B grubunun takımları birbirine karşıda mücadele eder fakat iki grubun sıralama sistemi gruplar içerisinde yapılır.
Batı Avrupa Sunucusu A grubunda 2017 yılında mücadele eden takımlar;
G2 Esports (G2)
Misfits (MSFIT)
Fnatic (FNC)
Giants (GIA)
Roccat (ROC)
Batı Avrupa sunucusu B grubunda 2017 yılında mücadele eden takımlar;
Unicorn Of Love (UOL)
H2K (H2K)
Splyce (SPL)
Team Vitality (VIT)
Origen (OG)
Batı Avrupa sunucusunda da puan sistemi üç maçın ikisini kazanana 1 puan şeklinde uygulanır. Gruplar arası karşılaşmalarında gerçekleştiği ligde heyecanı yüksek ve bol skorlu karşılaşmalar izlemek mümkündür.

League of legends da üçüncü sunucu olarak Türkiye sunucusu açılmıştır. Tamamı ile Türkçe seslendirme ile karakterlere can verilmiştir. Türkiye sunucusunun ligine verilen isim Türkiye Şampiyonluk Ligidir.
Türkiye Şampiyonluk Liginde 2017 yılında mücade eden takımlar;
Super Massive (SUP)
Oyunfor.Crew (CRW)
Hwa Gaming (HWA)
Team Aurora (AUR)
1907 Fenerbaçe Espor ( FB)
Galackticos (GAL)
Dark Passage (DP)
Galatasaray Esports (GS)
Türkiye liginde puanlama sistemi diğer liglere göre biraz farklıdır. 3 puan sisteminin kullanıdığı ligde iki karşılaşma üzerinden puanlama yürütlür. birer karşılaşma kazanılır ise 1 puan, iki karşılaşmayı kazanan taraf ise 3 puanı hanesine yazdırır.

Flyquest Espor Lol Takımı Analizleri Kadrosu Ve İncelemesi 2017

League of legends Kuzey Amerika Lcs liginde yoluna emin adımlarla devam eden, Flyquest espor ekibi için sezonun ilk yarısı gayet olumlu geçti. Ligin genç takımlarından olan ekibin bu sezon NA Lcs de gösterdiği başarı, lige yeni adapte olmaya çalışan bir takım için oldukça olumlu.  TSM, C9, Team Immortal gibi tecrübeli ekipler arasında kendine yer edinmeye çalışan Flyquest ekibinde devre arasında transfer beklenmiyor.

Flyquest espor ekibinin 2017 kadrosu şu şekilde ;

Üst Koridor Balls : Kore asıllı Amerikan esporcunun özellikle ligin kapanış maçı olan TSM karşılaşmasının ilk yarısında oynadığı Nautilus performansı gerçekten muhteşemdi. Her ne kadar skor çıkaramasa da 15 skorda takımına katkı sağlayan genç esporcu TSM ekibinin tahminlerinin ötesinde bir performans sergiledi. 3.6 KDA ve %57 skor katkısı ile bu sezon takımına olumlu geri dönüşler sağlayan genç esporcu, Maokai, Nautilus ve Shen seçimleri ile sıkça karşımıza geliyor. Genç oyuncunun tek eksiği şampiyon havuzunun dar olması ve tank şampiyonlara pek fazla uyum sağlayamaması. Çalışmalarına şampiyon havuzunu genişletmek doğrultusunda devam eden genç esporcunun ikinci yarı performansı merakla bekleniyor.

Ormancı Moon : 4.3 KDA oranı ve %65 skor katkısı ile koridorları domine eden genç esporcu gayet verimli bir sezon geçiriyor. Kha’ zix, Evelyn ve Rengar tercihleri ile sıkça karşımıza çıkan ormancı, TSM karşısındaki Shaco seçimi ve oyunu ile bizleri şoke etse de gelecek vadediyor. Genç esporcunun karşı orman oyuncusunu takip etme konusunda sıkıntıları olsa da antremanlarını bu yönde yaptığı elimize ulaşan bilgiler arasında.

Orta Koridor Hai : Sezon başında Cloud9 takımından transfer edilen tecrübeli esporcu, yetenek gücü taşıyıcısından ziyade, destek oyuncusu performansı ile karşımıza çıkıyor. Bitirici son vuruşların sıkıntısı çeken Hai, Corki, Orianna ve Jayce tercihlerini ligin ilk yarısında sıkça haritaya sürdü. 3.2 KDA oranı ve %68 skor katkısı ile ligin ilk yarısını kapatan tecrübeli esporcudan beklediğimiz performans elbette bu değil. Sezonun ikinci yarısında meta değiştirecek tercihler ile karşımıza çıkmasını beklediğimiz Hai’ nin idmanlarını Varus ve Syndra üzerine yaptığını söylemekte fayda var.

Nişancı Altec : Neredeyse hiç risk almayan esporcu, sihirdar vadisinde bizleri çok şaşırtmıyor. Ağırlıklı olarak minyon biçme ve koridoru itme üzerine oynayan esporcunun, Jhin, Varus ve Miss Fortune tercihlerini sezonun ilk yarısında sıkça izledik.

Destek Lemonnation : Aslında destek rolü üstlenmeyen taşıyıcıları, destek rolünde oynamayı seven Lemonnation acilen haritanın karanlık noktalarına kafa atmayı bırakması gerekiyor. Zaten tank rolünden epey uzak olan Malzahar, Zyra ve Karma tercihlerini devamlı olarak vadiye süren esporcunun, Tahm ve Braum tercihleri üzerine yoğunlaşması gerekiyor.

Flyquest takım olarak genç ve tecrübesiz bir ekip. Phoenix1 ekibiyle birlikte 3. Sırayı paylaşan ekibin böyle giderse, sezonun ikinci yarısında yerini muhafaza edeceğinden şüpheliyim. Acil olarak destek rolünde tank metasına uygun şampiyonlar kullanması gereken ekibin, harita kontrolü ve global görevlere de yoğunlaşması gerekiyor.